středa  3. 4. 2024   
3:1
čtvrtek  4. 4. 2024   
8:1
neděle  7. 4. 2024   
2:5
pondělí  8. 4. 2024   
2:3p
Třetí krok byl nejtěžší. Vyškov porazil Kopřivnici v prodloužení a je v osmičce
Reportáž
Téměř osmdesát minut trvalo třetí osmifinále II. hokejové ligy ve Vyškově. Necelé dvě minuty před koncem dvacetiminutového prodloužení, přesně v čase 78.10, je rozhodl gólem domácí Jakub Lehečka. Vyškov tak porazil Kopřivnici 3:2 a sérii na zápasy vyhrál 3:0. Teď bude čekat na jméno dalšího soupeře, se kterým se utká doma sobotu 23. března.

Prakticky celé prodloužení se hrálo v režii domácích. Hosté Dominika Synka v domácí brance vůbec neohrozili. Zřejmě největší šanci rozhodnout měl jako první právě Lehečka, jehož tvrdou ránu v pokleku lapil výborný gólman Jan Baldik. Po deseti minutách se před ním ocitl sám Tomáš Komínek, ale ani ten na Baldika nevyzrál. Podařilo se to až v závěru Lehečkovi.

Komplikace s prodloužením si ale domácí mohli odpustit. Zápas rozehráli tak, jak se od favorita čekalo. Úvodní převahu vyjádřil v osmé minutě Vojtěch Krejčiřík, který si dojel na nahozený puk ze středního pásma, který kopřivnický gólman vyrazil před sebe. Zblízka se trefil přesně. V šestnácté minutě pak vedení navýšil Adam Studený podobným způsobem. Jeho střela od modré čáry se zastavila v klubku bránících hráčů, a také Studený dojetí a dorážku zvládl přesně. Hosté sice také předvedli několik nebezpečných akcí, které musel řešit domácí brankář Tobiáš Synek, ale domácí fans čekali, že dvoubrankový náskok jejich tým v poklidu dovede k vítězství. Nedovedl.

„První třetinu jsme rozehráli dobře a dali jsme dva góly. Pak jsme si možná trošičku mysleli, že už je hotovo, že už to půjde samo. Trochu jsme ztratili koncentraci a samozřejmě Kopřivnice toho využila. Začala hrát trochu na riziko, protože vlastně už neměla neměla co ztratit,“ naznačil trenér Vyškovanů Michal Konečný důvody, proč se od druhé části zápas v podstatě herně vyrovnal.

Ve druhé třetině se hosté dostávali čím dál častěji na dostřel domácí branky. Nejblíže ke korekci stavu byl ve 25. minutě Filip Indrst, ale nařízené trestné střílení neproměnil. V poslední minutě pak zachránila domácí tyčka jejich branky. Kontaktní gól se jim podařil až ve 46. minutě, kdy na trestné lavici seděli domácí Vlastimil Hefka a Vojtěch Krejčiřík. Do vypršení Hefkova trestu chyběla jen vteřina, když se z levého kruhu svižnou ranou prosadil Dominik Suchý.

To už se hrál hokej nahoru - dolů a byla to otázka v podstatě třetího, rozhodujícího gólu domácích, nebo vyrovnání hostů. Platilo to druhé. Z mezikruží si na přihrávku najel Dominik Suchý a ke smutku domácí tribuny srovnal na 2:2.

„My jsme to po druhé třetině chtěli uklidnit a vrátit se zpátky k důslednému plnění úkolů. Ale musím uznat, že Kopřivnice měla lepší pohyb a zaslouženě vyrovnala. Nicméně v prodloužení se prakticky hrálo na jednu branku. Tam jsme měli spoustu šancí a tam to vypadalo, tak jak to mělo vypadat. Hrálo se prakticky na jednu branku,“ doplnil hodnocení Konečný s výraznou pochvalou brankáři Synkovi, který tým v důležitých momentech podržel.

Vyškované spolu s Havířovem a Havlíčkovým Brodem tak postoupili do čtvrtfinále v nejkratší možné době, na tři zápasy. Teď tedy čekají na výsledek série Nový Jičín – Hodonín. Pokud postoupí Nový Jičín přijede do Vyškova Havlíčkův Brod, pokud bude úspěšnější Hodonín, bude ve Vyškově další hanácko-slovácké derby.

„Očekával jsem těžkou sérii, takže mě hodně překvapil ten první zápas, který jsme vyhráli 9:1. Tam jsme hráli opravdu dobře a byli jsme jasně lepší. Ty dva další, to už byl klasický styl play-off, hodně bojovnosti, nasazení až na »krev«. Proto jsem rád, že jsme to zvládli na tři zápasy a teď budeme mít týden na rehabilitaci a doléčení nějakých drobných šrámů,“ dodal kouč Vyškova.

Autor: Zdeněk Vlach - Vyškovský deník

Hokej Vyškov
Zimní stadion Vyškov
Mlýnská 12, Dědice
682 01 Vyškov